dijous, 22 d’octubre del 2015

VISITA PER MAÓ

Dia 21 d'octubre de 2015 vam anar a fer una volta per Maó i vam visitar el llocs més antics de la ciutat.
Vam passar pel carrer de Ses Moreres (Dr. Orfila) i vam veure l'estàtua de Mateu Orfila, que va ser un investigador menorquí del segle XVIII, mundialment conegut.

Després vam arribar a la plaça de la Constitució i entràrem a l'església de Santa Maria, on vam poder veure l'orgue i la seva estructura. En sortir de l'església varem entrar a l'Ajuntament i dins hi havia uns quadres d'uns reis espanyols i les culleres de plata que antigament es donaven als caixers a les festes de Gràcia.

Després entràrem a la Sala de Plens, que era plena de quadres de personatges menorquins (la majoria mahonesos)  importants per a la nostra història, com per exemple l'escriptor Joan Ramis i Ramis i el pintor Pascual Calbó.
Després vam anar a la plaça de la Conquesta, on hi ha una estàtua de n'Alfons III (qui va conquerir Menorca el 17 de gener de 1287) i un edifici que actualment és la Biblioteca Pública. A la mateixa plaça hi ha un mirador des d'on es pot veure el port;  formava part del centre més antic de Maó.
També vam anar a la plaça Espanya, allà entràrem al mercat d'es peix i vam fer una volta per dins, tot seguit vam anar a la plaça d'es Mercat, que abans va ser una presó i una escola.
Quan vam sortir, van anar a veure l'edifici de la policia, pero només ho vam veure d'enfora i vam anar a la plaça del Príncep, on vam observar les cases de l'antiga burgesia.  (Carrer Anuncivay)
Entrarem també al parc des Freginal, que està considerat el pulmó verd de la ciutat, perquè hi ha molt de tipus de plantes diferents i de pardals.  Ens vam fixar que havia un sistema de regadiu antic, que eren uns canals que anaven per tot el parc i arrivaven a un safareig.
Després vam anar a la plaça Bastió a veure el pont de San Roc, que era una de les cinc portes de la muralla que separava la ciutat de l'arraval.
Per últim vam anar al Casal Jove (Carrer de Sant Josep) i ens van contar un poc sobre les activitats que es fan allà.
Lola Chillón
1r Fp Bàsica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada